Sery domowe

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/10/13 16:58 - 2011/10/13 16:59 #4768 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Sery domowe
Aby nieco podgrzać atmosferę oczekiwania na mieczewski festiwal smaków, przedstawiam kolejny raport z piwniczki:

Etap porastania futerkiem został zakończony, czas na wnętrze. Za dwa tygodnie powinna się objawić kremowa dusza Camemberta. :P

nil nisi bene
Załączniki:
Ostatnia2011/10/13 16:59 edycja: JaroslawMalesinski od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/10/13 20:53 #4769 przez Ania
Replied by Ania on topic O:Sery domowe
Fiu fiu, wygląda rzeczywiście jak prawdziwy camembert z delikatesów :) Choć widać, że jego wnętrze jest hm.. jak w serniku.

Brawo dla Jarka za jakże ładną stylizację zdjęcia :cheer:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/10/14 08:55 - 2011/10/14 08:56 #4770 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Sery domowe
Ciekawe, że camembert stoi na tej samej półce, na której dojrzewa roquefort i bałem się że pleśnie się pomieszają. Jednak camembert jest śnieżno-biały, puszysty i delikatny a niebieski pleśniowiec cały jest sino-niebieski, wilgotny i lepki (tak powinno być), niemniej pleśnie własne serów nie atakują sąsiada. Na razie !!! B)

Jak admin popracuje nad włączeniem do forum funkcjonalności zapachowej to dopiero zaczniecie zazdrościć :woohoo: – (później, wezmę się za sery, które doprowadzą was do płaczu :blush: o ile funkcjonalność ta nie będzie miała możliwości wyłączenia ;) )

Wino, chleb, ser - drożdże są cool !

nil nisi bene
Ostatnia2011/10/14 08:56 edycja: JaroslawMalesinski od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/10/14 22:20 #4771 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:Sery domowe
:P

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/10/16 08:48 #4778 przez Ania
Replied by Ania on topic O:Sery domowe
Hej hej, a jakie sery mają nas doprowadzić do płaczu? Mnie już się wydaje, że camembert to jest uniwersytet serowarski, a ja dopiero w żłobku jestem... :blush:

Ale w następny piątek zamierzam popełnić jakiś biały ser, nie wiem jeszcze jaki, bo zazwyczaj i tak wychodzi co innego niż planowałam :cheer:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/10/16 22:06 #4788 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Sery domowe
Ania napisał:

Hej hej, a jakie sery mają nas doprowadzić do płaczu?


Sery doprowadzą Was do ekstazy.... do płaczu doprowadzą Was bodźce zapachowe. Limburger mi się zamarzył !

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.202 s.