- Posty: 1602
- Otrzymane podziękowania: 3
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Po kilkunastu podejsciach mogę już odpowiedzieć, że na tym etapie (sery gotowane) rodzaj mleka ma mniejsze znaczenie. Udawał się ser nawet z UHT, tylko że to mleko nie daje się ukwasić, więc serki są raczej słodkawe i należy zapomnieć o serach dojrzewających. Smakowo najlepszy ser powstał z mleka o nazwie "prawdziwe"; było ono tylko pasteryzowane (nie ultra-pasteryzowane jak większość tych w sieciowych sklepach). Co do zawartości tłuszczu, to im tłustsze mleko tym serek smaczniejszy (do maskarpone dodawałem nawet śmietany kremówki).A jakie konkretnie mleko?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...