Sery domowe

Więcej
2011/09/30 20:56 #4658 przez Ania
Replied by Ania on topic O:Sery domowe
Jutro tuż po bieganiu jadę po mleko. No chyba że w trakcie biegania trafię na krowę, to od razu ją wydoję... :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/09/30 21:17 #4660 przez greg
Replied by greg on topic O:Sery domowe
A potrafisz? :woohoo:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/09/30 21:23 #4661 przez Ania
Replied by Ania on topic O:Sery domowe
Jeśli z tym jest jak z jazdą na rowerze, że się nie zapomina, to potrafię B)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/09/30 21:49 #4662 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:Sery domowe
Hi, hi...
dobrze że czekałem z moją próbą, teraz może nauczę się czegoś na cudzych błędach B)

P.S.
OK, OK, Aniu szczere wyrazy współczucia ;)

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/09/30 21:57 #4664 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Sery domowe
Trzy białe grudki ???? Z czterech litrów mleka ???? To każda grudka ma ze 30 deko????

1.wlać do mleka koagulant (kwasek cytrynowy, albo ocet jabłowy, albo sok z cytryny,albo kwas winowy, albo zwykły ocet albo ......cokolwiek kwaśnego)i mieszać wytrwale
2.Prawie zagotować i mieszać wytrwale
3.ostudzić i mieszać wytrwale
4.zapakować w pieluchę i nie mieszać

Kilo sera musi z tego być !!!!

P.S.
No nic nie rozumiem. O co chodzi z tym dojeniem krowy w czasie jazdy na rowerze?

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/09/30 22:04 #4665 przez Ania
Replied by Ania on topic O:Sery domowe
Jarosław Malesiński napisał:

Trzy białe grudki ???? Z czterech litrów mleka ???? To każda grudka ma ze 30 deko????

1.wlać do mleka koagulant (kwasek cytrynowy, albo ocet jabłowy, albo sok z cytryny,albo kwas winowy, albo zwykły ocet albo ......cokolwiek kwaśnego)i mieszać wytrwale - kwasek cytrynowy + sól dodałam
2.Prawie zagotować i mieszać wytrwale - hm... może za mało mieszałam... po prostu raz na jakiś czas
3.ostudzić i mieszać wytrwale - uwaga - zgodnie z poprzednią instrukcją odstawiłam na 10min. Czy to jest równoznaczne z "ostudzić"? Czy też miałam zostawić do ostudzenia nawet jeśli dłużej niż 10min???
4.zapakować w pieluchę i nie mieszać - tak też uczyniłam :)

Kilo sera musi z tego być !!!! taaa.....

P.S.
No nic nie rozumiem. O co chodzi z tym dojeniem krowy w czasie jazdy na rowerze?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.106 s.