- Posty: 358
- Otrzymane podziękowania: 4
Z całą pewnością drugi serek (mascarpone) był smaczniejszy, a zrobiłem go tak: do 2 litrów słodkiego mleka wlałem kubek śmietany kremówki, wymieszałem i podgrzałem mocno - prawie do zagotowania. potem dodałem kieliszek kwas winowego (myślę że spokojnie może być też kwasek cytrynowy, albo ocet winny) całość natychmiast się zwarzyła, zostawiłem do ostygnięcia i całość przelałem do durszlaka wyłożonego gazą.
Drugi serek jest też znacznie szybszy w wykonaniu.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...