- Posty: 1602
- Otrzymane podziękowania: 3
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Sprawdź, czy w badaniu wody zawartość żelaza przekracza 0,2 mg Fe/l. a manganu 0,05 mg Mn/l. Jeśli tych metali jest mniej, to temat jest nieistotny, ale jeśli jest więcej to trzeba cos wymyślić, bo gotowanie to słaba metoda. na pozbycie się żelaza.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Gorzej z Manganem
0,34 mg/l
w labolatorium powiedziano mi, że nie wpływa to na zdatność wody do spożycia a jedyną "anomalią" może być bielsze pranie.
Jaki to może mieć wpływ na przyszłe wino ?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...