- Posty: 1489
- Otrzymane podziękowania: 10
greg napisał:
A to czemuTylko nie opalana....
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
czy powinna być do tego czasu zalana?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
ROMEK napisał:
greg napisał:
A to czemuTylko nie opalana....
No, że z zewnątrz nie brązowa tylko naturalna... Ale to nie ma znaczenia!
Odda nieopisane usługi...
A może opisane... W naszych postach...
Tak - czy siak działa cuda!
Pozdro!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
choćby i nawet trzeba było się napićROMEK napisał:
czy powinna być do tego czasu zalana?
Siarkuje się beczkę tuz po ostatnim płukaniu wodą i zaraz po tym zalewa winem.Nie zalewaj tylko beczki po raz pierwszy najlepszym winem !!! Pierwsze zalanie zrób winem najbardziej pospolityma ile tych płukań?
Po dwóch tygodniach zlewasz to wino na powrót w szkła a dopiero wtedy ładujesz do beczki to najbardziej szlachetne.leśna trawa
U mnie w najmniejszej beczce już dwa lata leżakuje półsłodkie, aroniowe – ciągle nie mogę się nadziwić jak bardzo potrafi się zmieniać. Teraz już jest chyba w szczytowej formie. Bukiet się już ustabilizował, beczka już nie dodaje tanin, barwa przeszła w odcienie lekko ceglaste a samo wino zrobiło się mocniejsze alkoholem i bardzo zrównoważone – koniecznie musicie go popróbować!tu mogę mieć kłopot ilościowy, mogła by tam wylądować aktualna aronia jednak cały czas pracuje
dlatego myślę sobie... czy po zlaniu pierwszego wina beczka może trochę postać pusta?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...