WINO DOMOWE

Więcej
2011/11/04 11:40 #4963 przez Łukasz14
Replied by Łukasz14 on topic O:WINO DOMOWE
Teraz już wiem po co się widzimy.
Oczywiście, że samochodem w tym przypadku w innym to raczej pieszo bym przyszedł lub samochodem ale z kierowca.. :) :)
9h się melduję..


P.S.

Adres dostałem i tel. też będę dzwonił najwyżej..

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/11/04 18:08 #4964 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:WINO DOMOWE
Mam, pytanko. Czy mógłbym otrzymać aronię w opakowaniu zbiorczym?

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/11/04 20:42 #4965 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
No ja myślę, że tak!
W pierwszej rozlewni zgarnąłem bańkę jako gospodarz kontrabandy.
Teraz mamy dwie do rozdysponowania.
Myślę tak... Jedna Jarka, jedna Romka... Łukasz dostanie swoją przy kolejnej produkcji...
Do zobaczenia!
B)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/11/05 13:41 #4968 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:WINO DOMOWE
No to ja już jestem po robocie :woohoo:
Jabłko z pigwowcem i aronia z bananem już nastawione. B)

Uwaga do przepisu ze strony 186 tego wątku. Koncentraty są słodsze niż moja interpretacja specyfikacji . Ścisłe zastosowanie się do przepisów da wina o mocy 16%. Zwłaszcza białe może być zbyt alkoholowe, można obniżyć dawki cukru o co najmniej 0,5 kg w stosunku do pierwotnego przeliczenia. Ponadto można nieco zwiększyć koncentrację aroniowego (więcej aronii w aronii) ale nie więcej niż do 2 l koncentratu na 10 l nastawu. Pamiętajcie, że 1 kg rodzynek lub daktyli to zamiennik co najmniej 0,6 kg cukru

Powodzenia
:P

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/11/05 15:07 #4969 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
Rozmrażam niecały kilogram jeżyn... jakieś sugestie...?
Do jabłka z rodzynkami i granatem?

Aronia pójdzie na czysto. Z dębem i małą ilością śliwek...

No i na trzeci nastaw - mix aronii i jabłka na rodzynkach. Sugestie odnośnie proporcji? :blush:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/11/05 17:59 - 2011/11/05 18:03 #4970 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:WINO DOMOWE
Granaty same w sobie są wielce interesujące i delikatne zarazem, może lepiej pozostawić je tylko z jabłuszkami i rodzynką. Jeżynę dałbym do tego trzeciego mixu, jabłko, aronia, jeżyna .... :cheer: to będzie coś jak owoce leśne - później kapeczka czeremchy i może być z tego małe arcydzieło winiarskie.

Do "jabłka na granatach" rozważyłbym dodatek miodu (1 kg miodu = 0,7 kg cukru) B)
A może jednak to będzie "jabłko z granatnika....." :woohoo:

nil nisi bene
Ostatnia2011/11/05 18:03 edycja: JaroslawMalesinski od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.269 s.