- Posty: 1602
- Otrzymane podziękowania: 3
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Wybrałem wzorzec do nastawu wiśniowego. Ostatecznie będę próbował zbliżyć się do klimatów włoskich, z gron sangiovese, ze wskazaniem na Chianti, ale w odmianie mi pasujecej : alkoholowej, goracej, mocnej i AMOMKOWEJ
.
Idziecie moim tropem, czy obieracie hals na inny wzorzec winiarski .
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ty mi mów więcej a ja notujęInfo dla Romka:
Wytrawni znawcy tematu z którymi ostatnio wymieniałwem doświadczenia (a sporo było do popróbowania) przekazali mi uwagę dotyczacą wspomnianego przez ciebie Pu-Erh. Toto idealnie komponuje się z daktylami - mogę zaświadczyc, że zarówno nalewka jak i wino były wielce interesującymi. Nie chcieli wprawdzie sprzedać wszystkich tajemnic, ale nie ze mna takie numery i swoje wiem. Na pewno jeszcze delikatna nuta cynamonowa się tam przewijała. A w winie pętał się aromat kwiatów kocanki piaskowej i zapewne skórka z mandarynek
Nie mam pewności czy nie dodali jeszcze odrobiny mięty - ale tego już nie jestem pewien, bo zabrali mi długopis bym nie robił notatek
a pamięc juz nie ta co kiedyś.
Podpatrzyłem też, ze mają Yerba Mate w kuchni, a to nieomylny znak, ze i na alkoholową stronę mocy to ziólko przeciągną; jak amen w pacieżu
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Nie zastanawiałem się nad kierunkiem wina, nie bardzo wiem w którą stronę mógłbym nawet pójść
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...