WINO DOMOWE

Więcej
2011/03/15 11:16 #3622 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
Dla mnie Chianti B)
i wiele innych....... :woohoo:

Dla początkujących (poszukujących): winezja.pl/dopasuj-wino

Taka zabaweczka... B)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/03/15 11:45 - 2011/03/15 12:07 #3623 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:WINO DOMOWE
Chianti z tymiankiem - spróbuj :X
Tu nie idzie o smażoną wątrobę tylko o tymianek (w dużych ilościach !!!). Ja uznałem po długich poszukiwaniach za najlepsze- nieco obrazoburcze: białe, półsłodkie (orzechowiec) :blush:

Chianti to raczej do wątroby surowej :woohoo: No i jakoś tak się składa, że w "winach domowych" Chianti brak :(

Zabawka na winezji fajna, tylko że próbne wybieranie wg preferowanego gustu wyrzuciło mi kilka win z których żadne nie kosztowało mniej niż 200 PLN - mało użyteczny gadżet :angry:

nil nisi bene
Ostatnia2011/03/15 12:07 edycja: JaroslawMalesinski od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/03/18 22:04 #3629 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
Jak to się mówi...?
"wysublimowane gusta"...? :woohoo:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/03/20 23:31 #3634 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
Obadałem...
Dla mnie duża ilość tymianku ma ujemny wpływ na moją konotację wątróbki...
Ja jednak, wiedziony gustami nemroda, wolę cebulkę...
Zwłaszcza do tej dzikiej.... I prawda, że nie nazbyt wysmażonej... :evil:

Co do domowego...
W przyszły weekend zaczynam zlewać koncentratowe... B)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/03/21 09:45 #3641 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:WINO DOMOWE
Takoż mam zamiar w przyszły weekend dokładniej popróbować wiśniowego - czas już na nie najwyzszy.

P.S. w sprawie wątróbki z tymiankiem zapomniałem dodac, ze nie przepadam za wysmazoną, robie z sosikiem, a wino w wiekszości służy do podlania jej na patelni jako składnik sosu tymiankowego.

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/04/03 23:06 #3664 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
Niestety u mnie temat sie przeluza....

Nie mialem czasu...

Moze w przyszly weekend pozlewam...
Bez otwartej wody w ogrodzie brak mi zapedu do mycia szkiel...

Ale za to niedziela..., ale za to niedziela.... :laugh:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.332 s.