Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa

Więcej
2012/04/07 11:15 #5394 przez greg
Replied by greg on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Z tym zarządem to była trochę prowokacja...
Ale udana!

Zgadzam się z Romkiem, co do zebrania mam lekkie obawy, że znów zostaniemy niewłaściwie odebrani... (tam te przejęcia władzy, czy jakieś tam inne...)

Trzeba więc aby ktoś BARDZO dokładnie wytłumaczył o co chodzi.
I z dużym poparciem "rdzennych" i długoletnich - Pan Albert, Pan Eugeniusz, Pan Sołtys...
Tak żeby to było naprawdę MY, a nie ONI...

Chociaż z drugiej strony, to 15 osób uzbieramy bez problemu...

Pytanie: którą drogę wybieramy?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2012/04/07 11:49 #5395 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Musze przyznać, że trochę mi Jarek rozjaśniłeś :blush:
Greg, sądzę (niestety), że masz rację co do obaw. Popieram formę prezentacji idei przez rdzennych "zaufanych" mieszkańców. Nie wiem jak Sołtys zapatruje się na stowarzyszenie, ale mógłby nam udzielić publicznego błogosławieństwa ;)

Skoro 15 osób nie powinno stanowić problemu, to może termin zebrania?
11.04 jest zebranie, roześlijmy wici i zróbmy zebranie inauguracyjne np. w piątek 20.04 o 20:00...

?

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

• JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2012/04/07 15:02 #5396 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Ja lubię dobrze przygotowane przedsięwzięcia B) - na spotkaniu 11.04.2012 możemy wstępnie pogadać i opracować ulotkę/odezwę do mieszkańców. Ulotkę tą rozniesiemy po domach i zaprosimy wszystkich na spotkanie (03.05.2012). Na festynie 3 maja otworzymy „stoisko” (a już nieco praktyki mamy ;) ) i na tym stoisku będziemy zbierać pisemne deklaracje uczestnictwa, wyłożymy projekt statutu do zapoznania się oraz uzgodnimy wstępne propozycje uchwał i ustalimy termin spotkania powołującego stowarzyszenie, tak by na dożynki mieć już zarejestrowane w sądzie STOWARZTYSZENIE MIŁOŚNIKÓW MIECZEWA.

Uważam , że za wszelką cenę należy włączyć w to przedsięwzięcie wszystkich mieszkańców – tylko w takim przypadku jest szansa na integrację.

nil nisi bene

Więcej
2012/04/07 19:22 #5400 przez greg
Replied by greg on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Jarosław Malesiński napisał:

Uważam , że za wszelką cenę należy włączyć w to przedsięwzięcie wszystkich mieszkańców – tylko w takim przypadku jest szansa na integrację.

Wszyscy tak uważamy!
Poza tym integracja to jedno. Czym nas więcej, tym więcej możliwości, kontaktów i... zwykłych rąk do pracy też!
To wszystko trzeba też będzie uświadomić w ulotce, wskazać korzyści.

• JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
Więcej
2012/05/01 15:40 - 2012/05/02 10:19 #5458 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Mam nadzieję, że przy najbliższej okazji (spotkanie na 10-lecie JUKS) uda się nam porozmawiać o stowarzyszeniu. Do wszystkich osób z którymi utrzymuję kontakt mailowy rozesłałem projekt ankiety, która powinna pozwolić na oszacowanie skali zainteresowania projektem wśród mieszkańców Mieczewa. Proszę o zgłaszanie uwag dot. ankiety i wszelkich przemyśleń związanych z powołaniem stowarzyszenia.
Jak mniemam, ostateczna treść ankiety zostanie także przez administratora strony umieszczona na Mieczewo.com w formie "do pobrania" lub jeszcze lepiej w formie "do wypełnienia i wysłania do redakcji"

nil nisi bene
Ostatnia2012/05/02 10:19 edycja: JaroslawMalesinski od.

Więcej
2012/05/02 08:29 #5459 przez admintgr
Replied by admintgr on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Jarosław Malesiński napisał:

Jak mniemam, ostateczna treść ankiety zostanie także przez administratora strony umieszczona na Mieczewo.com w formie "do pobrania" lub jeszcze lepiej w formie "do wypełnienia i wysłania do redakcji"

Jak się pojawi ostateczna wersja - to zamieścimy ankietę.

Czas generowania strony: 0.122 s.