Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa

Więcej
2012/04/02 11:31 #5370 przez tomek
Replied by tomek on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
3 maja będzie impreza plenerowa w Mieczewie - można się spotkać i wstępnie pewne rzeczy omówić - przy piwie i małej zakąsce ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2012/04/03 21:18 #5374 przez Krzysztof Rogaliński
Replied by Krzysztof Rogaliński on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Brawo Panie Jarku !

Muszę przyznać, że po mistrzowsku wykręcił się Pan z propozycji Marcina. Jednocześnie podał Pan świetną, aczkolwiek bardzo prostą receptę na powołanie kandydatów do zarządu stowarzyszenia. Widzę, że wyznaje Pan zasadę, że „lepiej bić niż być bitym”.

Ale do rzeczy.

Jak już wyżej wspomniałem, to dobra propozycja. Jako jeden z trojga kandydatów do rady gminy poczuwam się całym sercem do pracy w naszym stowarzyszeniu.
Proponuję następujące rozwiązanie:
Pani Mirka i ja działamy w radzie sołeckiej naszej wsi. Udzielamy się w imprezach na rzecz dzieci mieczewskich itp.

Przecież jest jeszcze trzecia osoba z trójki kandydatów do rady gminy – Pan Albert. Młody, rzutki, energiczny, elokwentny i stary (stażem)mieszkaniec Mieczewa. Dajmy Jemu szansę wykazania się !
Jednak tak sobie myślę: Marcin ma rację, Panie Jarku jest Pan świetnym kandydatem na prezesa stowarzyszenia. A wówczas droga do rady gminy stoi dla Pana otworem !

• JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2012/04/03 22:25 - 2012/04/04 07:59 #5375 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Celna riposta, ale tak do nikąd nie dojdziemy. Ja jestem od roboty, a nie od zarządzania i basta. :angry:
Na Pana Alberta bardzo liczę w tej sprawie, bo stowarzyszenie będzie sensownym przedsięwzięciem tylko wtedy gdy połączy wszystkich mieszkańców (a także wszystkie opcje polityczne). Szkoda, że nie zabiera głosu w tej materii.
Co do Pani Mirki i Pana jestem spokojny, że Wasz udział w stowarzyszeniu przyniesie same korzyści. Z autopsji wiem ile potrzeba czasu oraz pracowitości, zapału i zaangażowania, by stowarzyszenie poprawnie funkcjonowało, a tych akurat cech Wam odmówić nie można. To, co robicie widać doskonale, dlatego właśnie taka misterna intryga, by wkręcić Was w Zarząd Stowarzyszenia mi się uknuła; ot, co!
Teraz potrzebujemy co najmniej piętnastu osób chcących stowarzyszenie powołać, projektu statutu i okazji by się spotkać – dalej to już będzie z górki….

P.S.
Ostatnimi czasy troszkę bliżej przyjrzałem się lokalnej polityce i działaniom włodarzy mosińskich –to, co zobaczyłem jest tak diametralnie różne od mojego pojęcia służenia mieszkańcom, że ciągle nie mogę dojść do siebie i już do końca życia pewnie wyleczyło mnie to z jakichkolwiek powaznych politycznych aspiracji.Będę politykował ultralokalnie i wyłącznie "teoretycznie":

...Ogłosić secesję Mieczewa! Czas wkopać słupy graniczne i odbić porwany przez Radzewice pradawny kamień graniczny! Niech żyje Wolne Sołectwo Mieczewo! Zawrzyjmy pakt o nieagresji z Wolnym Miastem Bninem! Razem wzlećmy ku wolności… :woohoo:

P.P.S.
Krzysztof Rogaliński napisał:

Widzę, że wyznaje Pan zasadę, że „lepiej bić niż być bitym”.

Boże uchowaj, jestem ekologiem z wykształcenia i pacyfistą z zamiłowania.

nil nisi bene
Ostatnia2012/04/04 07:59 edycja: JaroslawMalesinski od.

Więcej
2012/04/03 22:30 #5376 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Zgłaszam się dwiema rękami ;)

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Więcej
2012/04/06 20:38 #5381 przez Marcin
Replied by Marcin on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Myślę, że zebranie piętnastu osób na początek nie będzie problemem

Więcej
2012/04/06 22:17 #5384 przez Albert F. Waligóra
Replied by Albert F. Waligóra on topic O:Stowarzyszenie Miłośników Mieczewa
Ze sporym poślizgiem zgłaszam się do Stowarzyszenia.

Co do sugestii w sprawie mojej kandydatury do Zarządu to nie jest to dobry pomysł (proszę pamiętać, że jeszcze nie tak dawno wręcz domagano się "mojej głowy", sugerowano, że "knuję i kombinuję", głoszono na prawo i lewo, że jestem zły i niedobry - a tu nagle miałbym wejść do grupy osób kierujących tym co istotne dla Mieczewa).

Zgłaszam jednak swoją kandydaturę do Komisji Rewizyjnej, ewentualnie Komisji Wnioskowo - Skrutacyjnej (jeżeli takie coś też będzie potrzebne).

Nie wiem Panie Jarku co miał Pan na myśli pisząc, że na mnie liczy ale jeśli chodziło o moją kandydaturę do Zarządu to jeśli (jednak) zgłosi Pan Swoją kandydaturę na Prezesa to ja także zmienię zdanie i zgłoszę się na członka zarządu ;)

Czas generowania strony: 0.113 s.