Pasztety

Więcej
2010/12/03 04:21 #2603 przez greg
Replied by greg on topic O:Pasztety
:laugh:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2010/12/03 20:35 #2617 przez Jaga
Replied by Jaga on topic O:Pasztety
Tylko gdzie te zające? Kiedyś o tej porze na wielu balkonach wisiały i był to znak, że święta tuż,tuż...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2010/12/03 20:39 #2618 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Pasztety
No nareszcie jakiś post od Jagi !!! Taka skarbnica doświadczeń kulinarnych, atak zamknięta w sobie ;) Więcej śmiałości !!!
Zające są tanie jak nigdy, tylko chętnych na zakupy brak .

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2010/12/03 21:20 #2619 przez Jaga
Replied by Jaga on topic O:Pasztety
Jarek , bardzo mi miło, że tak myślisz, jednak bardzo mi daleko do Twoich zdolności kulinarnych. Chyba spróbuję zrobić pasztet wg. Twojego pierwszego przepisu, tylko czy może nie być płuc, bo z tym może być kłopot.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2010/12/03 21:44 #2620 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Pasztety
Ha, wygłupy , wygłupami ale tak po prawdzie to ja robię codzienny pasztet z udzca indyczego (1kg) chudej wieprzowiny (1kg) małego kawałka niewędzonego boczku i wątróbki wieprzowej 0,5 kg - resztę składników mięsnych zwykle sobie darowuję. Do tego obowiazkowo cztery duże marchewki i duża cebula. czasem wrzucę kilka suszonych sliwek, i tarta bułka dla odpowiedniej konsystencji - ot pasztet codzienny w wersji minimalistycznej.
Diabeł siedzi w przyprawach i co ciekawe, im prościej przyprawiony tym lepiej B)

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2010/12/03 21:50 #2621 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Pasztety
A zapomniałem dodać, ze foremkę z pasztetem koniecznie trzeba nakryć folią aluminiową (szczelnie zawinąć brzegi) i najlepiej wstawić w piekarniku do większej blachy z wodą . Przed samym wyjęciem pasztetu alufolię trzeba zdjąc, wtedu wierzch będzie chrupiący (ja tak lubię najbardziej)

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.141 s.