Nalewki

Więcej
2010/12/09 12:24 #2717 przez greg
Replied by greg on topic O:Nalewki
No to może dzisiaj...? :blink:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2010/12/09 14:58 #2728 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:Nalewki
Jak filtrujecie?

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2010/12/09 19:36 #2733 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Nalewki
Zestaw z ekspresu do kawy i białe filtry kawowe - reszta to czas i grawitacja :woohoo:

nil nisi bene

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2010/12/14 21:47 #2832 przez greg
Replied by greg on topic O:Nalewki
Amaretto gotowe! Przeżera się :woohoo:

Ale mam inne pytanie:
onegdaj zasypałem jabłka pigwy (te bardzo duże) cukrem.
Ok. 3 kg pigwy zasypałem 2 kg cukru...
Wyszło ok 2 litrów syropu...


Syrop zmieszałem z alkoholem 1,0 l spirytusu i o,7 wódki...

Jest jak na mój gust za słodkie i za mało wyraziste w smaku. :angry:
Wyszły takie tanie karmelki. :dry:

Jak to uratować? :S

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2010/12/15 08:12 - 2010/12/15 08:45 #2841 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Nalewki
Moc 33% i paskudnie słodkia :(
Można ją podratować dodatkiem kwasku cytrynowego (łagodzi słodycz). Inne rozwiązanie to zapomniec na dłuższy czas - to też pomaga B) Można też nabić alembik - ale to przecież zabronione :angry: lub delikatnie, z wolna dodawać do kupaży białych win w celu ich dosłodzenia (starczy na długo ;) ). Nie zawadzi odrobinka cynamonu jeśli lubisz.

nil nisi bene
Ostatnia2010/12/15 08:45 edycja: JaroslawMalesinski od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2010/12/15 22:58 #2857 przez greg
Replied by greg on topic O:Nalewki
Dużo tego kwasku? :ohmy:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.175 s.