- Posty: 1489
- Otrzymane podziękowania: 10
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Info dla GrzechotniCa
Jeszcze jedna uwaga mi się nasuneła: poniewaz Twój nastaw winogronowy jest mocno rozcieńczony wodą (zbędne jakieś 4 litry wody), to wino bedzie zbyt mało kwaśne i koniecznie należy dodać co najmniej 10 gram kwasku cytrynowego. Jeśli dodasz daktylowego lub rodzynkowego musuto potrzebne bedzie jeszcze 15 gram kwasku.
P.S.
Owoców jakiego gatunku winorośli użyłeś - "labruska" ??? Może znasz odmianę?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...