Bardzo dziękujemy za cenne uwagi i sugestie.
W kilku słowach chciałbym się odnieść do niektórych z nich.
ten wiosenny "nagłówek" był bardziej optymistyczny... zwłaszcza dziś.
Nagłówek jest zmienny jak pogoda , a optymizmu nadaje zieleń mieczewskiej trawy
Nie podoba mi się. Poprzednia szata była bardziej czytelna, więcej informacji na pierwszej stronie.
Chyba wcześniej było przejrzyściej... I tak bogaciej...
Drodzy czytelnicy – to jest jak z wejściem do supermarketu, gdzie są przestawione produkty na półce i... niczego nie można znaleźć. Jednak po jakimś czasie przekonujemy się do nowego ustawienia, mało tego – odkrywa nowe produkty, których wcześniej nie widzieliśmy.
Układ został przebudowany właśnie ze względu na to, że w poprzedniej wersji był mało przejrzysty. Dla stałych czytelników dotarcie do starszych artykułów było obojętne bo już to czytali, ale nowi (i nie tylko) mogli mieć z tym duży problem (wynika to z otrzymywanych sygnałów).
Wzrost czytelników jest mocno zauważalny – ok. 50% to nowi użytkownicy, dzięki którym Mieczewo jest „bardziej zauważalne” w gminie i nie tylko. Tak samo zależy nam na dotarciu z informacjami do stałych czytelników jak i nowych.
W tej chwili artykuły są selekcjonowane i menu jest wg tej selekcji.
Czytelność, przejrzystość bogactwo – jeżeli ktoś pisze, że teraz jest bardziej ubogo i jest mniej informacji tzn., że nie dostatecznie przyjrzał się serwisowi. Krótko mówiąc „jedzie na pamięć”.
Na pierwszej stronie jest widoczne więcej artykułów (11 w tym tylko 3, które się „przewijają”) niż w poprzedniej wersji i to bez ruszania suwaka góra dół! (zakładająć najczęstszą rozdzielczość 1024x800) Menu – nie trzeba suwakiem jeździć góra dół (pierwsza strona), aby dotrzeć do każdej pozycji menu – wystarczy najechać myszką np. na praktyczne i np. jako pierwsza pozycja jest „wywóz śmieci” - potrzebny czas na dotarcie taki sam o ile nie krótszy.
Szybko znikające newsy to nie to, co było...
To są zaledwie trzy zajawki, które spokojnie można przeczytać i do każdej wrócić. Standard stosowany przez serwisu typu wp.pl
Pierwsza strona jest tak zbudowana, że nie ruszając suwaka góra dół – jesteśmy w stanie w sposób szybki i łatwy prześledzić co nowego (ponad 10 zajawek) jest w serwisie
logo: całe szczęście, ze doczytałem do końca news o nowych szatach, bo już zaczynałem mieć podejrzane skojarzenia. Na szczęście to jest tylko stalówka
Kto teraz (oprócz mnie oczywiście) pisze jeszcze piórem gęsim albo posiada obsadkę ze stalówką , kto w ogóle widział stalówkę i kałamarz na żywca?
Na szczęście mogło być jeszcze gorzej gdyby to logo przedstawiało literę "W"
Tom Tom - nie ma innych propozycji. Ot choćby dwa nagie miecze !
Myślę, Jarku, że nie doceniasz czytelników pisząc, że nie widzieli stalówki. Śmiem twierdzić, że wśród naszych użytkowników są tacy, którzy kiedyś tylko tego używali. Tak więc nie wszystko jest takie „oczywiste”.
Ideą symbolu, było przedstawienie charakteru serwisu internetowego – tak więc wg twórcy, stalówka jest symbolem pisania no bo co lepiej może to przedstawiać – ołówek? Teraz należało tylko sprytnie to wkomponować – co wg mojej opinii wyszło i to całkiem zabawnie – bo jak widać wywołało dyskusje i zainteresowanie – a czasami właśnie o to chodzi.
Co do pomysłów z mieczami – to raczej Grunwaldem nie jesteśmy, ...a kto dzisiaj widział nagie miecze
Chciałoby się krzyknąć ...stare wróć!
Gdzieś to już kiedyś słyszałem...