Wybor samorządowe 2010

Więcej
2010/10/21 12:32 - 2010/10/21 12:36 #1809 przez admintgr
Wybor samorządowe 2010 was created by admintgr
Czas wyborów samorządowych zbliża się bardzo szybko. Wielu z nas ma awersję do polityki itp.

Nie mniej wybory do samorządów lokalnych są bardzo ważne dla nas, szarych mieszkańców.

Bo to właśnie samorząd ma wpływ na wszystko, co się dzieje wokół nas, w naszej wsi także. Od niego zależy bezpieczeństwo naszej okolicy, sprawne funkcjonowanie służby zdrowia, wygląd Mieczewa i wiele, wiele innych. Denerwuje Cię, bałagan na przystanku, brak chodników, a drogi lokalne zimą nieprzejezdne? Zmień to! Wybierz na radnych osoby, które naprawdę będą dbały i walczyły o nasze Mieczewo.
Jest niezwykle ważne, abyśmy mieli przedstawiciela naszej wsi w samorządzie lokalnym - dlatego powinniśmy się zmobilizować i tak zagłosować, aby jednym z radnym został mieszkaniec/mieszkanka naszego Mieczewa.
Zachęcam do dyskusji na ten temat, zadawanie pytań przyszłym radnym. Potencjalnych kandydatów proszę o przedstawienie swojego programu i koncepcji reprezentowania naszej wsi.

Jednocześnie zachęcam do zapoznania się z ogólnopolską kampanią zachęcającą do udziału w wyborach samorządowych www.maszglos.pl
Ostatnia2010/10/21 12:36 edycja: admintgr od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2010/10/21 13:46 #1810 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Wybor samorządowe 2010
1. Awersję mam - to nieuleczalne
2. Nie jestem szary !
3. Mam wolny głos do dyspozycji - może wreszcie ktoś z kandydatów choć spróbuje do mnie dotrzeć i przekonać mnie, że ten głos nakleży oddać właśnie za jego kandydaturą. Nawet nie zapytam jaka partyjka za nim stoi ! Obiecuję !
4 Mam nadzieję że zdążę się zameldować w Mieczewie do wyborów :blush:

nil nisi bene

• JaroslawMalesinski
  • Wylogowany
Więcej
2010/10/21 21:45 #1812 przez JaroslawMalesinski
Zapomniałem dodać jeszcze :

5. Demokracja to idiotyczny patent na redystrybucję podatków, ale na lepszy nikt ciągle nie wpadł więc trzeba się dostosować. ,
Jeśli nikt nie będzie reprezentował mieszkańców Mieczewa w samorządzie, to nie będą mieszkańcy Mieczewa mieli żadnego wpływu na decyzje jakie będą zapadały w ich sprawie. To jest najbardziej idiotyczny aspekt demokracji : większość decyduje, co dla większości jest korzystniejsze, a ci którzy do większości nie należą dołożą się do tego interesu ze swojego portfela.

Jeden kandydat i 100% głosów Mieczewian !!! Choćby trzeba było przeprowadzić prawybory. Cała władza w ręce rad……(Ups; no może trochę się zagalopowałem :blush: )

nil nisi bene

Więcej
2010/10/21 22:03 #1813 przez greg
Replied by greg on topic O:Wybor samorządowe 2010
Jestem za prawyborami!
Uszanujmy głos lokalnej demokracji!
Może prawybory na www.mieczewo.com?

P.S.
Jarek, a Ty jesteś zameldowany?

• JaroslawMalesinski
  • Wylogowany
Więcej
2010/10/21 22:07 #1815 przez JaroslawMalesinski
Patrz punkt 4.
Robię co w mojej mocy, ale ciągle ktoś mi rzuca kłody pod nogi - teraz Starostwo Powiatowe jest mi nieprzychylne, ale dam chyba radę, i ten spisek też spacyfikuję na czas :angry:

nil nisi bene

Więcej
2010/10/23 23:19 #1819 przez greg
Replied by greg on topic O:Wybor samorządowe 2010
HI, HI,...

Zameldować Cię u mnie? :laugh: :angry: :laugh:

Swoją drogą - niezły sposób na wygraną.... Maldujesz u siebie 130-150 kumpli...
Zwycięstwo w kieszeni...
I po co prawybory? :dry: :dry: :dry:

Czas generowania strony: 0.136 s.